Zoek je een manier om meer groente te eten, maar weet je niet hoe je dit moet doen? Of zoek je een snelle, makkelijke pastasaus? Wacht dacht je dan van deze broccolipesto?
Dit is echt het makkelijkste pesto recept ooit! Je hebt namelijk maar vijf ingrediënten nodig, waarvan je de meeste vast al in huis hebt. Deze pesto is heerlijk met (verse) pasta. En staat binnen vijftien minuten op tafel. Makkelijk, snel en gezond, want je krijgt flink wat groente binnen.
Ingrediënten voor 2-3 personen:
– 500 gram broccoli
– 20 gram Parmezaanse kaas
– 30 gram pijnboompitten
– vier eetlepels olijfolie
– een snuf zout
– pasta naar keuze
Bereidingswijze:
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de broccoli in kleine stronkjes en stoom deze in 8 minuten gaar. Spoel af met koud water, laat uitlekken en doe de broccoli in een keukenmachine. Voeg de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, olijfolie en zout toe en maal het geheel tot een romige saus.
Schep de pasta op de borden, verdeel de saus erover en maak af met nog wat Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 15 minuten.