Vandaag laat ik je het recept zien van een verrukkelijk stoofvleesrecept. Net als vele stoofrecepten, zet je een pan op het vuur en laat je het fornuis het werk doen. Gedurende vier uur, dat dan weer wel.
Maar dan heb je ook een verrukkelijke bord stoofvlees voor je neus staan. Zodra je het donkere bier bij het vlees doet, stijgt er een heerlijke geur uit de pan, waar je de komende vier uur van kunt genieten. Ben je al nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept!
Ingrediënten voor 3-4 personen:
– 700 gram stooflappen
– 330 ml kasteelbier, donker
– 250 ml runderbouillon
– twee rode uien
– twee plakken ontbijtkoek
– vier wortels
– bakboter
– twee laurierblaadjes
– drie kruidnagels
Bereidingswijze:
Zet een pan op het vuur en verwarm een scheut boter. Snijd ondertussen het vlees in blokjes en bak het vlees kort aan alle kanten bruin. Snijd de uien grof en doe deze samen met de kruidnagels, laurierblaadjes, runderbouillon en kasteelbier in de pan. (Het vlees moet net onder water staan).Verkruimel de ontbijtkoek over het geheel en roer door.
Zet nu het fornuis lager en laat het geheel drie uur met het deksel op de pan pruttelen.
Na 3,5 uur snijd je de wortels in plakjes en doe je deze ook in de pan.
Laat nog even dertig minuten pruttelen en serveer met zoete aardappelpuree of -frietjes.
Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 4 uur en 45 minuten.
Een gedachte over “Stoofvlees”