Stoofvlees met pompoen en dadels

Het was alweer een tijd geleden dat ik stoofvlees had gemaakt, dus werd het de hoogste tijd om dat weer te doen. Ik maakte dit stoofvlees met pompoen op mijn parttime dag, zodat het alle tijd had om klaar te stoven.
Stoofvlees met pompoen en dadels
Door pompoen en dadels toe te vroegen, krijgt het vlees en de saus een zoete smaak. Dit stoofvlees met pompoen en dadels is dan ook echt een winters gerecht. Lekker met aardappelpuree of brood. Ben je al nieuwsgierig naar het recept? Hier komt het!

Ingrediënten:
– een flinke scheut bakboter (met olijfolie)
– 600 gram runderlappen
– 2 uien
– 450 gram flespompoen in blokjes
– een handje dadels (ongeveer 8 kleine)
– een half bakje champignons
– 600 ml runderbouillon
– 2 eetlepels balsamico azijn
– 2 laurierblaadjes
– 2 kruidnagels
– 2 takjes verse tijm

Bereidingswijze:
Zet een pan op het vuur en verwarm een scheut boter. Snijd ondertussen het vlees in blokjes. Bak het vlees kort aan alle kanten bruin. Snijd de uien grof en doe deze samen met de kruidnagels, laurierblaadjes, runderbouillon, tijm en balsamico azijn in de pan. (Het vlees moet net onder water staan).Breng het geheel aan de kook.
Stoofvlees met pompoen en dadels
Zet nu het fornuis lager en laat het geheel drie uur met het deksel op de pan pruttelen.
Na 3,5 uur snijd je de flespompoen in blokjes en de champignons in plakjes. Halveer de dadels en doe je deze ook samen met de pompoen en champignons in de pan.
Stoofvlees met pompoen en dadels
Laat nog even dertig minuten pruttelen en serveer. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 4,5 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s