Geroosterde paprikaquiche

Ja de quiche/hartige taart is populair op Love to cook healthy! Waarom? Nou, omdat je er zoveel verschillende kanten mee op kunt.
geroosterde-paprikaquiche-lovetocookhealthy-3
Ben jij helemaal fan van geroosterde paprika? Probeer dan zeker deze paprika quiche met feta uit! Hij is zeer smakelijk en je hebt maar een zes ingrediënten nodig als je de olijfolie niet meerekent. Ben je al nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept!

Ingrediënten:
– een rol hartige taartdeeg
– een pot rode geroosterde paprika’s
– een halve plak feta
– een bekertje crème fraîche light (125 ml)
– vier eieren
– een handje pijnboompitten
– olijfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 55 minuten. Vet een springvorm in met olijfolie, bekleed de vorm met het deeg, prik met een vork gaatjes in de bodem en zet weg. (Ik gebruik een springvorm van 26 cm.)
Snijd de geroosterde paprika´s in reepjes en verdeel samen met de pijnboompitjes over de bodem van de vorm.
geroosterde-paprikaquiche-lovetocookhealthy
Klop nu de eieren, feta en crème fraîche los en giet het mengsel over de paprika´s en pijnboompitjes.
Doe de quiche in de oven en bak af in ongeveer 45-55 minuten. De baktijd is per oven verschillend.

De quiche is klaar als een cocktailprikker schoon/droog uit de quiche komt. Eet smakelijk!
geroosterde-paprikaquiche-lovetocookhealthy-2
Totale bereidingstijd: 1 uur en 5 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s