Zoete aardappelsoep met pinda’s

Ik wilde graag eens pindasoep maken en ik maakte daarom een zoete aardappel pindasoep. Deze soep is niet geheel vet vrij, maar af en toe mogen we wel eens zondigen. En als je deze soep geproefd hebt dan vindt je dat helemaal niet erg!

img_3598

Wat heb je nodig om deze soep te maken?

Ingrediënten:
– 800 ml water
– 1 bouillonblokje (groente of kip)
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 gele paprika
– 2 theelepels gemberpoeder
– 6 eetlepels milde pindasaus
– 1 handje ongezouten pinda’s
– 2 zoete aardappelen

Bereidingswijze:

Snij de knoflook en snipper de ui. Fruit de ui en bak de knoflook gaar. Snij ondertussen de paprika in kleine stukjes en bak deze even mee met de ui en de knoflook. Zet ondertussen een pan met 800 milliliter water op het vuur en doe het bouillonblokje erin. Schil de zoete aardappels en snij in kleine blokjes. Als de bouillon kookt doe je de ui, knoflook, paprika en zoete aardappels erbij. Als de soep weer kookt doe je er 2 theelepels gemberpoeder bij, 6 eetlepels milde pindasaus en een handje ongezouten pinda’s. Laat de soep 25 minuten koken. Haal vervolgens de soep van het vuur en pureer. Doe nog een paar pinda’s in de soep ter garnering.

Eet smakelijk!

img_3590img_3592img_3598

Totale bereidingstijd: 45 minuten.

2 gedachtes over “Zoete aardappelsoep met pinda’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s