Deze spinaziesalade met halloumi is weer een heerlijke vegetarische maaltijd. Wij eten niet vaak vlees in de week en als ik er zo over nadenk vaker vegetarische maaltijden dan maaltijden met vlees of vis.
Mocht jij nu ook minder vlees willen eten, dan is deze spinaziesalade de ideale maaltijd. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor 2 personen:
– 1 pakje halloumi kaas
– 400 gram linzen uit blik
– 2 handjes snoeptomaatjes
– 100 gram babyspinazie
– een handje rauwe cashewnoten
– tzatziki naar smaak
Bereidingswijze:
– Maak als eerste de tzatziki klaar en zet deze in de koelkast.
– Laat de linzen uitlekken en spoel af.
– Verdeel de babyspinazie en linzen over de borden.
– Snijd de halloumi in plakken en grill deze in een droge grillpan.
– Snijd de tomaten in partjes en verdeel ze over de borden.
– Verdeel ook de halloumi en cashewnoten over de borden.
– Giet als laatste de tzatziki naar smaak over de borden.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten bereidingstijd van de tzatziki.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!