Chili met pompoen en kip

Onlangs zag ik een bericht van StudioKOOK en Have a good food day waarin ze bloggers zochten om mee te doen met een foodbox challenge. Aangezien me dat wel leuk leek, meldde ik mij aan voor deze uitdaging.
chili-met-pompoen-en-kip-love-to-cook-healthy-3
Ik kreeg een lijst met zeven ingrediënten, waar ik vier van moest kiezen en hier moest ik een gerecht mee maken. De extra opdracht was om minimaal een ingrediënt in de oven te bereiden. Ik koos voor de rode peper, kip, pompoen en zilvervliesrijst en hiermee maakte ik deze heerlijke chili con carne met kip in plaats van gehakt en als verborgen groente pompoen. Ben je nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept:

Ingrediënten voor vier personen:
– twee stukken kipfilet
– een teen knoflook
– een rode ui
– een rode peper
– twee paprika’s
– een kleine flespompoen (275 gram puree)
– een groot blik tomatenblokjes
– drie eetlepels tomatenpuree
– twee grote blikken kidneybonen (uitgelekt)
– twee theelepels komijn
– een theelepel oregano
– 1/2 theelepel paprikapoeder
– cayennepeper naar smaak
– zout en peper
– olijfolie
– zilvervliesrijst (afgemeten voor vier personen)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden en stel in op 30 minuten. Was de flespompoen en snij deze in de lengte door midden. Lepel de pitten en draadjes uit de pompoen en leg de pompoen met de binnenkant naar beneden op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Rooster in 30 minuten gaar.
chili-met-pompoen-en-kip-love-to-cook-healthy
Snij ondertussen de knoflook en ui fijn en de groente en kip in blokjes. Verwarm dan een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Doe de kip erbij en bak deze rondom bruin. Voeg nu de paprika’s, rode peper, komijn, oregano, paprikapoeder en een snuf zout en peper toe. Roerbak alles vijf minuten mee of tot de paprika’s zacht zijn. Haal de pompoen uit de oven en laat heel even afkoelen. Haal vervolgens het vruchtvlees eruit en pureer deze in een keukenmachine of met een staafmixer. (Ik had 275 gram puree) Doe nu de tomatenblokjes, pompoenpuree, tomatenpuree en kidneybonen in de pan en breng aan de kook en maak op smaak met cayennepeper. Laat vervolgens nog zeker 15 minuten pruttelen. Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op het pak. Giet de rijst af en schep samen met de chili op de borden. Eet smakelijk!
chili-met-pompoen-en-kip-love-to-cook-healthy-2

chili-met-pompoen-en-kip-love-to-cook-healthy-4

Totale bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s