Heb je weer zin in een makkelijke maaltijd? Dan heb ik vandaag voor jou deze spinaziesalade met gedroogde tomaatjes en mozzarella.
Ik at deze salade altijd in Spanje, maar dan met cherrytomaatjes. Aangezien die te zuur zijn, eet ik deze salade nu met gedroogde tomaatjes. En de smaak is er niet minder om. Ben je nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept!
Ingrediënten voor twee personen:
– een zak spinazie
– een bol mozzarella
– zongedroogde tomaatjes
– een bakje spekjes
– twee handjes pijnboompitjes
– optioneel: balsamico-azijn
Bereidingswijze:
Rooster de pijnboompitjes bruin. Doe de spekjes in een koekenpan en bak ze. Je hebt hiervoor geen olie nodig. Als de spekjes klaar zijn laat je ze uitlekken op wat keukenpapier.
Verdeel de spinazie over de borden (waarschijnlijk houd je wat over) en snijd nu de mozzarella en zongedroogde tomaatjes in stukjes. Verdeel over de borden. Maak af met de spekjes en pijnboompitjes. (Sprenkel eventueel nog wat balsamico-azijn over de salade.) Eet smakelijk!
Wij vinden de salade zo genoeg smaak hebben. We gebruiken dus geen zout of peper.
Totale bereidingstijd: 10 minuten.