Kerstmenu: Runderrollade

Ja het is bijna Kerst, dus vandaag het tweede Kerstrecept van 2016. Ik ben overal graag vroeg bij, dus ook met het bedenken van het kerstmenu. Daarom laat ik je vandaag zien hoe je een runderrollade klaarmaakt.

Voor zolang ik mij al kan herinneren eten wij met Kerst rollade. Dat was eerst altijd varkensrollade, maar is langzaam veranderd in een runderrollade. Het mooie van een rollade is dat je deze van tevoren kunt bereiden. Zo heb je op de dag zelf geen braad- en bakstress. Je hoeft de rollade alleen maar op te warmen.

Aangezien ik nog nooit een runderrollade had gebakken, liet ik mij informeren door de slager. Omdat ik om te proberen de runderrollade voor mijn vriend en mijzelf wilde maken, adviseerde de slager om een runderrollade van 600 gram te kopen. De rollade werd vers klaargemaakt en na vijf minuten wachten liepen we met een klein pakketje in de tas naar buiten. Maar hoe bereid je zo´n rollade nu?

Ingrediënten voor twee/drie personen:
– een gekruide runderrollade van 600 gram
– bak- en braadolie/boter
– kokend water

Bereidingswijze:
Doe de bak- en braadolie/boter in een diepe koekenpan of braadpan en laat warm worden. Als de olie/boter heet is, doe je de rollade in de pan en bak je deze rondom bruin.

kerst-runderrollade-lovetocookhealthy

kerst-runderrollade-lovetocookhealthy-2

Voeg nu het water toe en laat de rollade tenminste 45 minuten sudderen. Ik liet hem zelf een uur sudderen. Laat je hem langer sudderen, dan wordt hij alleen maar malser.

Haal de touwtjes weg en snijd de rollade aan. Lekker met een beetje jus uit de pan. Eet smakelijk!

kerst-runderrollade-lovetocookhealthy-3

kerst-runderrollade-lovetocookhealthy-4

kerst-runderrollade-lovetocookhealthy-5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s