Vandaag een lekker couscous gerecht. Heerlijk als avondeten tijdens warm zomerweer of als lunch op je werk. De couscous kun je lauw of koud eten, dat maakt voor dit recept niet uit. Dus wat let je om het mee te nemen naar je werk?
Ingrediënten voor twee personen:
– couscous afgemeten voor twee personen
– vijf waswortelen
– twee lenteuitjes
– een rode paprika
– twee handjes rozijnen
– blokjes feta naar smaak
– zeezout & kurkuma
– olijfolie
Bereidingswijze:
Bereid de couscous volgens de instructies op het pak en roer er als deze klaar is de kurkuma door (doe net zoveel als jij lekker vindt). Snijd de waswortelen in plakjes, de lenteuitjes in ringetjes en de paprika in blokjes. Verhit wat olie in de pan en roerbak de groente gedurende 10 minuten. Voeg dan de rozijnen toe. Na nog een vijf minuten doe je de couscous in een schaal en schep je de nog warme groente er doorheen. Maak af met zeezout en de blokjes feta.
Ik werk veel met couscous maar rozijnen heb ik er nooit bij gedaan. Ga ik ook eens proberen.
LikeGeliked door 1 persoon
Zeker doen Marjan!
LikeLike