Weekmenu #1

Een nieuwe rubriek op Love to cook healthy is het weekmenu. Vanaf nu zal ik regelmatig een weekmenu publiceren, om je wat ideeën te geven voor het avondeten.

Ik maak sinds kort op boodschappendag een weekmenu, zodat we a) precies weten wat we moeten kopen en b) er minder kans is op verspilling van eten. Ik vind het zelf erg handig en het scheelt ons een hoop tijd in de supermarkt. We weten immers wat we moeten kopen.

Het menu zelf ligt de hele week in de keuken, zodat er geen verwarring kan ontstaan en we dus ook geen ingrediënten onnodig weggooien. Vandaag trap ik af met het eerste weekmenu.

Maandag
Vandaag staan er fajitas op het menu. Aangezien het maandag is en de week nog lang is, eten we een makkelijk op maandag. Het recept vind je hier.
Fajitas-lovetocookhealthy (3)

Dinsdag
Op dinsdag gaan wij altijd sporten. Een makkelijke, maar ook vullende maaltijd is dan ook gewenst. We eten gestoomde broccoli, zoete aardappelpurree en een kipschnitzel. Het recept voor de zoete aardappelpuree vind je hier.
Zoete aardappel puree-lovetocookhealthy

Woensdag
Vandaag eten we een goed gevulde bonensalade. De salade staat snel op tafel en zo is er nog tijd om wat aan het huishouden te doen. Het recept voor de bonensalade vind je hier.
Bonte bonensalade-lovetcookhealthy

Donderdag
Vandaag gaan we weer sporten en eten we een broccoliquiche. De oven doet het meeste werk en deze quiche valt ook bij kleine kinderen goed in de smaak. Het recept vind je hier. Ik neem deze maaltijd mee naar mijn werk, zodat ik thuis gelijk naar de sportschool kan.
Broccoli-quiche-feta

Vrijdag
Vandaag eten we tomatensoep en brood. Lekker makkelijk, want we gaan vanavond de boodschappen doen. Ik maak vanavond de soep uit een pakje. Wil je van scratch een tomatensoep maken, dan vind je hier een recept.
Tomatensoep-tomaten-soep

Zaterdag
We eten een makkelijk currygerecht met champignons en courgette. Het recept vind je hier.

Zondag
Vandaag wil ik niet teveel werk maken van het eten. Dus eten we gnocchi met spinazie en ricotta. Het recept vind je hier.
Gnocchi met spinazie en ricotta-lovetocookhealthy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s