In onze fruitschaal lagen drie peren er nogal ongelukkig bij. Ze waren overrijp en daarom niet zo aantrekkelijk meer om te eten. Weggooien is zonde, dus besloot ik er een cake mee te maken.
Het recept is gebaseerd op de cake met kiwi, waarin ik overrijpe kiwi’s verwerkte. Deze cake is in combinatie met walnoten een heerlijke smakelijke cake en je hoeft de overrijpe peren dus niet weg te gooien. Ben je al nieuwsgierig geworden naar dit recept? Hier komt hij!
Ingrediënten:
– 260 gram speltbloem
– 120 gram kokosbloesemsuiker
– 120 boter, op kamertemperatuur
– 1/2 theelepel zout
– twee eieren
– een theelepel bakpoeder
– 1/4 theelepel baking soda
– drie rijpe peren, geschild en in blokjes gesneden
– een handje walnoten, fijngehakt.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 45 minuten. Vet een cakevorm in en bestrooi deze met wat bloem. Zorg dat de bloem de bodem en zijkanten helemaal bedekt.
Zeef de speltbloem, bakpoeder, baking soda en zout in een kom.
Mix in een andere kom de boter en de eieren luchtig. Klop de suiker er op hoge snelheid door. Spatel nu voorzichtig het bloemmengsel door het botermengsel, totdat er een mooi stevig beslag ontstaat. Meng nu de peren en walnoten door het beslag en schep het stevige beslag in de cakevorm. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar. De cake is klaar als een cocktailprikker er schoon uit komt. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 1 uur.