Hüttenkäse pancakes

Nadat ik ricotta pannenkoekjes maakte, vond ik het nu tijd om een stap verder te doen en hüttenkäse te gebruiken. Het is eigenlijk helemaal niet moeilijk en de pannenkoekjes met hüttenkäse zijn wat zouter dan je gewend bent, maar in combinatie met zoet fruit vind ik het ontzettend lekker.
Huttenkäse pannenkoekjes-lovetocookhealthy (5)
Een lekker ontbijt of lunch. Deze fluffy pancakes zijn echt heerlijk. Ben je nieuwsgierig geworden naar het recept? Hier komt het:

Ingrediënten voor 8 pancakes
– 200 gr hüttenkäse
– 50 gr speltbloem
– twee eieren
– twee theelepels bakpoeder
– een snuf zout
– olijfolie
– fruit, poedersuiker, etc. voor erbij

Bereidingswijze:
Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Roer ondertussen de eieren los met de hüttenkäse. (Er zullen stukjes hüttenkäse te zien zijn, maar dat is juist het lekkere aan dit recept.)
Voeg de spelbloem, een snuf zout en de bakpoeder toe. Meng het even goed door elkaar.
De olie zou nu wel warm moeten zijn. Verdeel met een juslepel hoopjes pannenkoekenbeslag in de pan.
Bak de pancakes in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin.

Huttenkäse pannenkoekjes-lovetocookhealthy

Huttenkäse pannenkoekjes-lovetocookhealthy (2)

Huttenkäse pannenkoekjes-lovetocookhealthy (3)

Totale bereidingstijd: 30 minuten.

-Garneer met wat verse fruit, poedersuiker of syrup.

Een gedachte over “Hüttenkäse pancakes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s