Nadat ik ricotta pannenkoekjes maakte, vond ik het nu tijd om een stap verder te doen en hüttenkäse te gebruiken. Het is eigenlijk helemaal niet moeilijk en de pannenkoekjes met hüttenkäse zijn wat zouter dan je gewend bent, maar in combinatie met zoet fruit vind ik het ontzettend lekker.
Een lekker ontbijt of lunch. Deze fluffy pancakes zijn echt heerlijk. Ben je nieuwsgierig geworden naar het recept? Hier komt het:
Ingrediënten voor 8 pancakes
– 200 gr hüttenkäse
– 50 gr speltbloem
– twee eieren
– twee theelepels bakpoeder
– een snuf zout
– olijfolie
– fruit, poedersuiker, etc. voor erbij
Bereidingswijze:
Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Roer ondertussen de eieren los met de hüttenkäse. (Er zullen stukjes hüttenkäse te zien zijn, maar dat is juist het lekkere aan dit recept.)
Voeg de spelbloem, een snuf zout en de bakpoeder toe. Meng het even goed door elkaar.
De olie zou nu wel warm moeten zijn. Verdeel met een juslepel hoopjes pannenkoekenbeslag in de pan.
Bak de pancakes in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin.
Totale bereidingstijd: 30 minuten.
-Garneer met wat verse fruit, poedersuiker of syrup.
2 gedachtes over “Hüttenkäse pancakes”