MOM: Gnocchi met spinazie en ricotta

Vorige maand waren mijn vriend en ik in Rome en daar aten we op een avond gnocchi. Ik vind dat zo ontzettend lekker en als je er een niet zo machtige saus bij eet, dan valt het ook helemaal niet zwaar op de maag.

Dus besloot ik eenmaal thuis gnocchi te maken, maar dan met groente en omdat ik nog ricotta over had van de ricotta pancakes, besloot ik dat er ook door te mengen. Het resultaat is een romige, smaakvolle gnocchi. En omdat het gerecht binnen tien minuten op tafel staat, past het weer prima in het makkelijk op maandag thema.

Ingrediënten voor twee personen:
– een pak gnocchi
– een grote zak spinazie (bijv. 300 gram)
– twee eetlepels ricotta
– zout, peper en olijfolie

Bereidingswijze:
Verhit wat olie in een roerbakpan en roerbak de spinazie tot deze geslonken is. Kook ondertussen de gnocchi in ruim water gaar volgens de instructies op het pak. Als de spinazie geslonken is roer je de ricotta er door en maak je het geheel op smaak met zout en peper. Giet de gnocchi af en doe de spinazie erover. Eet smakelijk!

Gnocchi met spinazie en ricotta-lovetocookhealthy (2)

Gnocchi met spinazie en ricotta-lovetocookhealthy
Totale bereidingstijd: 10 minuten.
– Ook lekker met wat parmezaanse kaas, maar dan wordt het gerecht wel wat zwaarder op de maag.

2 gedachtes over “MOM: Gnocchi met spinazie en ricotta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s