Ik had het maken van gevulde paprika al een tijdje op mijn to-do-lijstje staan. Dus toen ik vrij was en genoeg tijd had om zelf te koken, besloot ik deze te maken.
Je kunt ontzettend veel variëren met gevulde paprika. Je kunt ze vegetarisch maken of juist vlees gebruiken, als voorgerecht of hoofdgerecht eten. Ik koos voor het laatste. We aten elk een gevulde paprika met rijst die ik in groentebouillon had gekookt. De rijst zorgt ervoor dat de maaltijd compleet is. Ben je benieuwd geworden naar het recept? Hier komt het!
Ingrediënten voor 4 personen:
– vier paprika´s
– 250 gram rundergehakt
– een blik kidneybonen
– een blikje maïs
– een halve rode ui
– een blikje tomatenpuree (ik gebruik die van de Lidl, die zijn net iets groter)
– knoflookpoeder
– komijnpoeder
– zout
– olijfolie
– zilvervliesrijst afgemeten voor vier personen
– twee groentebouillonblokjes
Bereidingswijze:
Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op het pak in de bouillon gaar. Verwarm de oven op 180 graden en stel in op 25 minuten.
Was de paprika´s en snijd de bovenkant eraf en verwijder de zaadlijsten. Vet een ovenschaal in en zet de paprika´s hierin.
Snipper de ui en fruit deze kort aan. Rul vervolgens het gehakt. Laat de kidneybonen en maïs uitlekken en voeg samen met de tomatenpuree bij het gehakt. Maak op smaak met knoflookpoeder en komijnpoeder. Vul de paprika´s met het mengsel en bak in 25 minuten gaar. De paprika´s mag best nog wat knapperig zijn, dat geeft juist wat meer bite.
Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 40 minuten.
Tip: Ben je maar met z´n tweeën? Je kunt het mengsel dat je overhoudt goed invriezen en later weer gebruiken. Ook kun je de vulling tussen wraps of taco´s doen.