MOM: Spruitjes schotel met rijst

Vandaag in makkelijk op maandag een recept met spruitjes. Je kunt heel makkelijk een spruitjesschotel maken en de aardappelen vervangen door rijst. Ik gebruikte rijst met quinoa en spelt, die ik gratis mocht uitproberen.
Spruitjesschotel met rijst-lovetocookhealthy (4)
Het gerecht is lekker en snel klaar. Binnen twinting minuten heb je weer een lekkere maaltijd op tafel staan. En het is nog gezond ook!

Ingrediënten voor twee personen:
– spruitjes, afgemeten voor twee personen
– 200 gram rijst of een rijstmix
– 250 gram mager rundergehakt
– een appel, geschild en in blokjes gesneden
– twee eetlepels kerriepoeder
– zout, peper, olijfolie

Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de instructies op het pak. Maak de spruitjes schoon en kook ze beetgaar. Rul ondertussen het gehakt in wat olijfolie bruin en voeg de kerriepoeder, het zout en de blokjes appel toe. Giet de rijst en spruitjes af en roet door het gehakt. Breng op smaak met peper. Eet smakelijk!

Totale bereidingdstijd: 20 minuten.

Spruitjesschotel met rijst-lovetocookhealthy

Spruitjesschotel met rijst-lovetocookhealthy (2)

Spruitjesschotel met rijst-lovetocookhealthy (3)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s