Appel kaneelcake

Vandaag deel ik het recept van een appel kaneelcake. Oké, hij is misschien niet super gezond, maar hij is ook niet super ongezond. Ik gebruikte kokosbloesemsuiker om het nog enigzins gezond te houden.
Appel-kaneelcake-lovetocookhealthy (5)
Aan de andere kant vind ik dat het niet altijd gezond hoeft. Ik ben voorstander van een lekkere snack op zijn tijd en als je genoeg beweegt en verder goed op je eetpatroon let, dan kun je best snoepen. Ik maakte deze cake toen mijn ouders op bezoek kwamen en ze vonden hem erg lekker.

Ingrediënten:
– 200 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– een jonagold appel
– 150 gram kokosbloesemsuiker
– 8 gram vanilliesuiker
– drie eetlepels kaneelsuiker
– vier theelepels kaneelpoeder
– vier eieren, op kamertemperatuur
– een snuf zout
– twee eetlepels bloem

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden en stel in op 60 minuten.
Mix op de hoogste stand de boter, kokosbloesemsuiker, vanillesuiker en het zout romig. Zet nu de mixer iets minder hard en voeg vervolgens een voor een de eieren toe. Mix tot een glad beslag en mix vervolgens nog even op de hoogste stand. Voeg nu beetje bij beetje het bakmeel en kaneelpoeder toe en mix tot een glad beslag.
Schil en snijd de appel in de blokjes. Meng met een beetje bloem, zodat de blokjes niet naar beneden zakken tijdens het bakken. Zet de mixer weg en spatel de appelstukjes door het beslag. Doe nu ook de kaneelsuiker erbij en meng goed door.
Vet een cakevorm in en strooi wat bloem in de vorm. Zorg dat het bloem door de hele cakevorm zit, zo voorkom je dat hij vast komt te zitten in de vorm. Giet het beslag in de vorm en bak in ongeveer een uur af. Controleer met een cocktailprikker of de cake gaar is. Laat de cake kort afkoelen in de cakevorm en haal hem vervolgens uit het blik en laat hem afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!

Appel-kaneelcake-lovetocookhealthy

Appel-kaneelcake-lovetocookhealthy (2)

Appel-kaneelcake-lovetocookhealthy (3)

Appel-kaneelcake-lovetocookhealthy (4)

Appel-kaneelcake-lovetocookhealthy (6)

Een gedachte over “Appel kaneelcake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s