Vandaag een variatie op mijn basisrecept voor havermoutwafels, namelijk chocolade havermoutwafels.
Deze wafels zijn lekker als ontbijt of lunch en omdat ze binnen 20 minuten op tafel staan, kunnen ze onder makkelijk op maandag.
Ingrediënten voor vier wafels:
– 200 ml magere melk
– 120 gram havermout
– een grote rijpe banaan
– een eetlepel gebroken lijnzaad
– een eetlepel cacaopoeder
– kokosrasp
Bereidingswijze:
Verwarm het wafelijzer volgens de gebruiksaanwijzing. Pureer met een staafmixer alle ingrediënten behalve de kokos tot deze gemixt zijn. Als het wafelijzer warm is verdeel je met behulp van een juslepel het beslag op de platen en bak je de wafels volgens de gebruiksaanwijzing.
Strooi wat kokosraps over de wafels en eet smakelijk!
Ik gebruikte verder geen olie op de platen, dat was helemaal niet nodig.
Zulke chocolade wafels maak ik ook regelmatig eens klaar. Nu zou ik er ook wel enkele lusten 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Ik eet ze ook graag als lunch ☺
LikeLike
Mmm deze klinken en zien er echt wel lekker uit! Onthouden dus 😉
LikeGeliked door 1 persoon