MOM: pesto recept

Pesto was zo´n product dat ik normaal gesproken kant-en-klaar in de supermarkt kocht. Lekker makkelijk uit een potje en je hebt binnen no time een gerecht op tafel staan.

Hier moest verandering in komen, want waarom zou ik het niet zelf maken? Het is namelijk ontzettend makkelijk te maken en binnen vijf minuten heb je de pesto klaar. Ben je benieuwd naar het recept? Hier komt het:

Ingrediënten:
– twee flinke scheuten olijfolie
– drie handjes verse basilicum
– een teen knoflook, geschild
– 30 gram pijnboompitten
– 25 gram parmezaanse kaas, in stukjes
(optioneel peper en zout)

Bereidingswijze:
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan bruin.
Doe nu de basilicum, knoflook, pijnboompitten en parmezaanse kaas in een keukenmachine of hakmolen en maal alles tot er een gladde massa ontstaat. Voeg nu de olijfolie toe en zorg dat dit goed mengt.
Proef nu of je de smaak goed vindt. Vind je het te flauw, voeg dan wat peper en zout toe.
Lekker bij pasta, als dip of op pizza.

Totale bereidingstijd: vijf minuten.

Pesto_lovetocookhealthy

Pesto_lovetocookhealthy (2)

Pesto_lovetocookhealthy (3)

Tips
– Ik vond zelf een teen knoflook meer dan genoeg en heb zelf geen peper of zout toegevoegd.
– Wil je de pesto voor langere tijd bewaren? Zet hem dan onder de olijfolie en bewaar in de koelkast.

3 gedachtes over “MOM: pesto recept

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s