Pesto was zo´n product dat ik normaal gesproken kant-en-klaar in de supermarkt kocht. Lekker makkelijk uit een potje en je hebt binnen no time een gerecht op tafel staan.
Hier moest verandering in komen, want waarom zou ik het niet zelf maken? Het is namelijk ontzettend makkelijk te maken en binnen vijf minuten heb je de pesto klaar. Ben je benieuwd naar het recept? Hier komt het:
Ingrediënten:
– twee flinke scheuten olijfolie
– drie handjes verse basilicum
– een teen knoflook, geschild
– 30 gram pijnboompitten
– 25 gram parmezaanse kaas, in stukjes
(optioneel peper en zout)
Bereidingswijze:
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan bruin.
Doe nu de basilicum, knoflook, pijnboompitten en parmezaanse kaas in een keukenmachine of hakmolen en maal alles tot er een gladde massa ontstaat. Voeg nu de olijfolie toe en zorg dat dit goed mengt.
Proef nu of je de smaak goed vindt. Vind je het te flauw, voeg dan wat peper en zout toe.
Lekker bij pasta, als dip of op pizza.
Totale bereidingstijd: vijf minuten.
Tips
– Ik vond zelf een teen knoflook meer dan genoeg en heb zelf geen peper of zout toegevoegd.
– Wil je de pesto voor langere tijd bewaren? Zet hem dan onder de olijfolie en bewaar in de koelkast.
Oké, ik wist dus niet dat dit zo makkelijk te maken valt haha. Super lekker! Snel zelf eens proberen. (:
LikeGeliked door 1 persoon
Ja zeker doen Irma! Dan wil je ook niet meer anders.
LikeLike
Ziet er goed uit! Zelfgemaakte pesto is altijd een stuk lekkerder dan die uit een potje, vind ik. Ben ook benieuwd naar dit receptje!
LikeLike