Lasagne met geroosterde paprika

Een van de eerste gerechten die mijn vriend voor mij klaarmaakte was een lasagne met geroosterde paprika. Hij gebruikte toen nog een pakje met kruiden voor de saus en het was echt ontzettend lekker. Maar omdat ik lasagne eigenlijk altijd op basis van gezeefde tomaten maak en deze saus zelf kruid, maakten we een tijdje terug de lasagne met geroosterde paprika 2.0.

Omdat mijn vriend en ik sinds kort samenwonen, kookten we gezellig samen. Ook handig, want terwijl hij de groenten snijdt (dat kan hij veel beter) roer ik in de pan. Het recept is simpel en de oven doet het meeste werk.

Ingrediënten voor twee personen:
– 250 gram mager rundergehakt
– een half doosje champignons
– 1 sjalotje
– een teen knoflook
– een snuf (gedroogde) bascilicum
– een drie kwart pakje gezeegde tomaten
– een halve pot geroosterde paprika´s
– een pak volkoren lasagnebladeren
– 30+ geraspte kaas
– zout
– peper
– olijfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 30 minuten. Snipper het sjalotje, doe wat olie in een pan en fruit het sjalotje. Voeg het gehakt toe en rul gaar. Snijd de champignons in plakjes en doe dit bij het gehakt. Als ze geschronken zijn, voeg je de gezeefde tomaten en de kruiden toe. Snijd de geroosterde paprika´s door de midden, zodat er plakken ontstaan.
Vet een ovenschaal in en leg een laagje saus op de bodem. Doe hier twee plakken geroosterde paprika op en dek af met de lasagnebladeren. Herhaal dit tot de saus op is. Zorg de je eindigt met een laag saus en strooi hier de gerapste kaas overheen. Zet de ovenschaal in de oven en bak in 30 minuten gaar. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 50 minuten

Lasagne met geroosterde paprika-lovetocookhealthy

Lasagne met geroosterde paprika-lovetocookhealthy (2)

Lasagne met geroosterde paprika-lovetocookhealthy (3)

Lasagne met geroosterde paprika-lovetocookhealthy (4)

Lasagne met geroosterde paprika-lovetocookhealthy (5)

2 gedachtes over “Lasagne met geroosterde paprika

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s