Romige chili con carne

Mijn vriend verrastte mij onlangs met dit recept voor chili con carne. Het gerecht is snel klaar en is heel smakelijk. Ik maakte al eens eerder chili con carne en dit recept is net even iets anders.

Ingrediënten voor twee personen:
– een blik kidneybonen (uitgelekt)
– een blikje maïs
– 250 gram mager rundergehakt
– een rode peper
– een ui
– een groene paprika
– een plak ontbijtkoek
– 1/3 pakje gezeefde tomaten
– zout (naar smaak)
– een snuf knoflookpoeder
– een flinke snuf paprikapoeder
– een scheutje olijfolie
– vier eetlepels (magere) Griekse yoghurt

Bereidingswijze:
Snipper de ui en fruit deze in de olijfolie. Rul het gehakt en snijd ondertussen de peper en paprika in blokjes. Als het gehakt gaar is voeg je de paprika en peper toe. Laat even kort meebakken. Voeg nu de kidneybonen, maïs, gezeefde tomaten, zout, knoflook- en paprikapoeder toe. Roer goed door en verkruimel dan de plak ontbijtkoek erdoor. Laat heel even pruttelen en serveer. Maak af met de Griekse yoghurt. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 30 minuten.

Romige chili con carne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s