Vroeger aten we bloemkool met saus of kerriesaus en dat vond ik toen heel lekker, maar sinds ik geen pakjes of zakjes meer probeer te gebruiken, wil ik bloemkool ook wel eens op een andere manier dan gestoomd eten.
Dit gerecht was weer eens een experiment en het viel ontzettend goed uit. Ik heb er heerlijk van gesmuld en at er een kippenschnitzel van de keurslager bij.
Ingrediënten voor twee personen:
– een halve bloemkool
– olijfolie
– een handje peterselie, fijngehakt
– een halve theelepel citroenrasp
– een handje walnoten
– zout en peper
– oregano (gedroogd)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 230 graden en stel in op 25 minuten.Was de bloemkool en snijd in roosjes en vervolgens in de lengte in plakjes. Doe de roosjes in een kom en besprenkel met olijfolie, zout, peper en oregano. Verdeel over een bakplaat en schuif de bakplaat in de oven.
Rooster ondertussen de walnoten in een koekenpan bruin. Doe de walnoten vervolgens in een kom en voeg de peterselie, citroenrasp en een theelepel olijfolie toe. Roer goed door.
Zodra de bloemkool klaar is, schep je deze op de borden en maak het af met de walnotenmix. Eet smakelijk!