Ik houd op zijn tijd van een lekkere, niet te pittige curry. Zo maakte ik eerder al een zoete aardappel curry en een bloemkoolcurry met yoghurt. Vandaag maakte ik opnieuw een bloemkoolcurry, want bloemkool leent zich heel goed voor een curry.
Tot nu toe zijn mijn curry gerechten allemaal vegetarisch geweest en dat vind ik eigenlijk het lekkerst. Ik eet regelmatig een dag of twee vegetarisch en dat bevalt me goed. Deze curry is makkelijk en snel klaar. Je hebt binnen een half uur een heerlijke curry op tafel staan.
Ingrediënten voor vier personen:
– een ui, fijngesneden
– een blik tomatenblokjes
– een halve bloemkool, in roosjes
– een blik kikkererwten, schoongespoeld
– twee eetlepels groene currypasta
– zilvervliesrijst
– vier eetlepels magere yoghurt (optioneel)
– een theelepel verse koriander (optioneel)
– olijfolie
Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de instructies op het pak. Verwarm de olie in een wokpan en voeg de ui toe. Fruit de ui en voeg de currypasta toe. Roer goed door en laat twee minuten intrekken. Voeg nu de tomatenblokjes en het vocht toe. Breng aan de kook en laat daarna even kort meekoken. Nu doe je de bloemkool en kikkererwten erbij. Laat acht minuten koken. Proef of de bloemkool gaar genoeg is. Maak op smaak met zout en peper. Serveer de curry op de rijst.
Optioneel: Als je van koriander houdt: Roer de koriander door de yoghurt en serveer dit op de curry. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 30 minuten.
Lekker zeg! Heb de curry’s nog maar net ontdekt maar maar de bloemkoolcurry nu al regelmatig. Leuk recept!
LikeLike
Dank je .😊
LikeLike
Yumm! Lijkt me heerlijk!
LikeGeliked door 1 persoon
😊
LikeLike