Cannelloni zonder pasta

Ik vind pasta heerlijk. Sinds ik op mijn voeding ben gaan letten, eet ik eigenlijk alleen nog maar volkorenpasta, met hier en daar een uitzondering. Op vakantie at ik weer eens cannelloni en hoeveel het heerlijk is, kan het bij mij heel machtig op de maag liggen.
Dus toen mijn vriend bedacht dat we net zo goed cannelloni van Chinese kool konden maken, was ik meteen enthousiast. Het gerecht staat snel op tafel en is een stuk lichter op de maag dan cannelloni met pasta.

Ingrediënten voor twee personen:
– 6 bladeren Chinese kool
– 250 gram mager rundergehakt
– een handje champignons
– twee teentjes knoflook
– twee sjalotjes
– twee handjes geraspte kaas 30+
– 1/4 pakjes gezeefde tomaten
– zeven blaadjes basilicum
– zout, peper, olijfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 15 minuten.
Doe de Chinese koolbladeren in een stoompan en stoom in ongeveer vijf minuten gaar. (De bladeren moeten wat slap aanvoelen.) Dep ze droog met wat keukenpapier en zet weg.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook fijn. Fruit deze in de koekenpan gedurende vijf minuten. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Rul het gehakt bruin en maak op smaak met zout en peper. Doe de champignons erbij en bak gaar.
Snijd ondertussen de basilicum fijn en doe deze samen met de gezeefde tomaten in een steelpan en verhit.
Pak nu een ovenschaal en vet deze in. Pak een blad Chinese kool en vul deze met het gehaktmengsel. Rol dicht en leg met de opening naar beneden in de ovenschaal. Herhaal dit met de overige vijf bladeren. Verdeel nu de tomatensaus over de bladeren en maak af met geraspte kaas.
Doe de ovenschaal in de oven en bak in 15 minuten gaar. Lekker met zilvervliesrijst.
Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 35 minuten.

Canneloni zonder pasta-lovetocookhealthy (4)

Canneloni zonder pasta-lovetocookhealthy

Canneloni zonder pasta-lovetocookhealthy (2)

Canneloni zonder pasta-lovetocookhealthy (3)

2 gedachtes over “Cannelloni zonder pasta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s