Pretzel kerstkrans

Ja de kerstdagen staan voor de deur en dat houdt in dat ik speciaal voor de feestdagen een aantal blogs zal schrijven, waarin ik je laat zien dat je snel en makkelijk je eigen kersthapjes kunt maken. Het eerste recept was die van de chocolade pretzels van woensdag.

Vandaag laat ik je zien hoe je pretzelkerstkransen kunt maken. Het is supermakkelijk en erg leuk om samen met de kinderen tijdens de kerstvakantie te doen. Ben je benieuwd hoe je deze leuke en eetbare kerstversiering kunt maken? Daar komt het!

Ingrediënten:
– een zak volkoren pretzels
– een reep witte chocolade
– decoratiesuiker (kerstsuiker)

Bereidingswijze:
Verwarm de witte chocolade al roerend au bain-marie. Het is zeer belangrijk dat je goed blijft roeren anders gaat de chocolade verbranden en verkruimelen.
De krans heeft twee lagen. Je begint met de onderste laag. Leg de pretzels, op een met bakpapier beklede bakplaat of snijfplank, klaar door ze in een rondje neer te leggen. Zorg ervoor dat er een klein beetje ruimte tussen zit.
Pak nu twee pretzels uit het rondje en doop ze met de onderkant en een stukje zijkant in de chocolade. Leg ze weer terug en pak een nieuwe pretzel uit de zak, doop deze op dezelfde manier in de chocolade en leg deze op de twee pretzels die je eerder in de chocolade hebt gedoopt. Ga zo door totdat je een cirkel met twee lagen hebt. Besprenkel de natte chocolade met het decoratiesuiker en als je tevreden bent leg je de krans in de koelkast.
Maak zoveel kransen als je wilt.

Als de kransen goed gedroogd zijn, kun je er een lint aan bevestigen en ze in de boom hangen. Geniet van je zelfgemaakte kerstkransen!

Pretzel kerstkrans-lovetocookhealthy

Pretzel kerstkrans-lovetocookhealthy (2)

2 gedachtes over “Pretzel kerstkrans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s