Ik had laatst een zak volkoren pretzels gekocht en wilde er iets anders mee doen dan zo maar op eten. Toen bedacht ik dat pretzels het heel goed zouden doen in combinatie met chocolade. Wat versiering erop en je hebt een feestelijke snack.
Het is eigenlijk super simpel en je kunt er zelf voor kiezen hoe je de chocolade pretzels versiert. Het is ook erg leuk om dit met de kinderen te doen.
Ingrediënten:
– een halve reep pure smeltchocolade
– een reep witte chocolade
– een zak volkoren pretzels
– decoratiesuiker (kerstsuiker)
Bereidingswijze:
Verwarm de witte en pure chocolade al roerend au bain-marie. Het is zeer belangrijk dat je goed blijft roeren anders gaat de chocolade verbranden en verkruimelen.
Haal met behulp van twee gebaksvorkjes de pretzels door de chocolade en leg de pretzels op een met bakpapier beklede bakplaat of snijdplank. Zodra je genoeg pretzels in chocolade hebt gedoopt, strooi je de decoratiesuiker erover. Laat de pretzels hard worden in de koelkast.
Serveer de chocolade pretzels op een mooi bord of hang ze in de kerstboom.