Toetjes: Gezondere Eton mess

Je hebt er vast wel eens over gehoord of misschien zelfs gegeten. Etons mess is een toetje dat niet netjes hoeft te zijn. Zoals de naam het al zegt, is het een rommeltje.

Normaal gesproken wordt het toetje met slagroom gemaakt, maar voor deze gezondere variant gebruikte ik kwark. Het is door de suiker nog steeds geen supergezond toetje, omdat er veel suiker in zit, maar door de slagroom te vervangen door kwark, hoef je je niet helemaal schuldig te voelen over dit heerlijke toetje.

Ik maakte de meringues volgens de snelle manier in de magnetron, omdat ik nergens in de winkel meringues kon vinden.

Ingrediënten
Voor de meringues (een hele boel)
– 300 gram poedersuiker (dat is een volle bus met nog 50 gram uit een tweede bus)
– een eiwit

Overige ingrediënten
– Fruit naar smaak. Ik koos voor perziken uit blik
– Magere kwark

Bereidingswijze
Doe het poedersuiker in een diepe kom en voeg het eiwit toe. Kneed nu met je handen tot je een stevige bal hebt. Bekleed een plaat of bord met bakpapier. Draai kleine balletjes van je mengsel en leg ze op het bakpapier. Zorg voor voldoende ruimte tussen de meringues (je kunt er ongeveer vier per keer doen). En bak ze maximaal 50 seconden op 900 watt. Herhaal dit totdat je mengsel op is. Soms waren een aantal meringues wat bruin aan de onderkant, dus dan zette ik ze korter in de magnetron.

Als je klaar bent, doe je om de beurt wat fruit, kwark en meringue in een glas en werk zo naar de rand toe. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Meringues_eatonsmess_snel-lovetocookhealthy

Etonsmess-gezonder-lovetocookhealthy

Een gedachte over “Toetjes: Gezondere Eton mess

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s