Romige zucchinisoep

Zucchini of courgettesoep maken stond al heel lang op mijn to-do-lijstje. Een tijdje terug maakte ik de soep dan eindelijk. Als je mij op Instagram volgt, dan heb je er al een foto van voorbij zien komen.

Nadat ik onder andere bloemkool-broccolisoep , tomatensoep en rode bietensoep maakte, was deze zucchinisoep maken niet moeilijk.

Deze soep is lekker romig en vrij snel klaar. Je kunt hem dik maken of juist dun, aan jou de keuze. Ik leg je in het recept uit hoe je dat doet.

Ingrediënten voor een pan soep
– twee courgettes
– een liter kokend water
– twee blokjes kippenbouillon
– een teentje knoflook
– een sjalotje
– twee eetlepels olijfolie
– een eetlepel ongezoute boter
– zout en peper

Bereidingswijze:
Smelt de boter en olijfolie in een soeppan. Snijd de knoflook fijn en snipper het sjalotje en bak deze al roerend glazig. Breng op smaak met wat zout en peper. Snijd de courgettes in blokjes (ik heb de schil er aan gelaten)en doe samen met de bouillonblokjes en het gekookte water in de pan. Breng aan de kook en laat pruttelen tot de courgette zacht is.
Voordat je gaat pureren, haal je wat bouillonwater uit de pan. Ik haalde er drie soeplepels bouillonwater uit (ongeveer 1 glas), maar als je de soep dikker wilt, zul je er zeker 2-2.5 glazen bouillonwater moeten uithalen. Gooi dit vooral niet weg, maar bewaar voor als je de soep na het pureren toch te dik vindt, dan kun je een beetje bouillon toevoegen.
Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 30 minuten.

Romige zucchinisoep-lovetocookhealthy

Romige zucchinisoep-lovetocookhealthy (2)

Romige zucchinisoep-lovetocookhealthy (4)

Romige zucchinisoep-lovetocookhealthy-6

3 gedachtes over “Romige zucchinisoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s