Makkelijk op maandag: Hartige tomatentaart

Vandaag een makkelijk op maandag die iets een langere bereidingstijd heeft, dan je van mij gewend bent, maar omdat de taart uit maar vier ingrediënten bestaat, vind ik dat hij goed in de rubriek past.

Ik maakte deze taart in een opwelling. Waarom zou je veel ingrediënten nodig hebben om een lekker hartige taart op tafel te zetten? Deze taart bewijst dat het ook met slecht vier ingrediënten kan. En je hebt geen zout of peper nodig, want de feta is zout genoeg.

Ingrediënten:
– vijf plakken hartige taartdeeg, ontdooid
– 250 gram feta
– twee handjes verse basilicum
– een bakje cherrytomaatjes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 190 graden voor en stel in op 30 minuten. Doe de feta en basilicum in een hakmolen of blender en mix tot een gladde massa. Snijd de cherrytomaatjes in plakjes. Beleg een taartvorm of springvorm met het hartige taartdeeg en prik er met een vork gaatjes in. Verdeel het fetamengsel over de bodem en verdeel de plakjes cherrytomaat erover. Zet de taartvorm in de oven en bak hem gaar. Snijd aan en serveer. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 35 minuten
Hartige taart-tomaten-lovetocookhealthy

Tomatenquiche-hartige taart-lovetocookhealthy (2)

Tomatenquiche-hartige taart-lovetocookhealthy

Een gedachte over “Makkelijk op maandag: Hartige tomatentaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s