Makkelijk op maandag: pastasalade met surimi en tonijn

Vandaag het recept van een pastasalade. Het mooie van een pastasalade is dat je er alles in kunt doen. Ik had nog surimi liggen en de combinatie surimi met tonijn en maïs vind ik altijd erg lekker. Deze salade staat binnen vijftien minuten op tafel en wat je overhoudt, kun je de volgende dag meenemen naar je werk voor de lunch.

Ingrediënten voor twee personen:
– volkoren pasta naar keuze, voor twee personen afgemeten
– een blikje maïs
– vijf reepjes surimi
– een blikje tonijn op olijfolie
– een bosui
– een kopje doperwten
– twee eieren
– zout
– light mayonaise (optioneel)
– ketchup (optioneel)
– olijfolie (optioneel)

Bereidingwijze:
Kook de pasta volgens de instructies op het pak. Kook de eieren hard en de doperwten gaar. Snijd ondertussen het bosuitje en de surimi in ringen. Doe samen met de maïs en doperwten in een grote kom. Laat de tonijn uitlekken en doe ook in de kom.
Als de pasta klaar is, giet je deze af, spoel af met koud water en laat uitlekken. Dop de eieren en snijd in plakjes. Doe nu de pasta en eieren in de kom en roer goed door.
Nu kun je er voor kiezen om de salade af te maken met olijfolie en zout of ketchup en mayonaise te mengen en dit over de salade te doen. Eet smakelijk!

Bereidingstijd: 20 minuten.

Salade-pasta-surimi-tonijn

Pastasalade-surimi-tonijn

2 gedachtes over “Makkelijk op maandag: pastasalade met surimi en tonijn

Plaats een reactie