Hartige taart: Courgettetaart

Ik vind zelfgemaakte hartige taarten altijd een perfecte maaltijd wanneer er mensen komen eten. Een lekker stuk taart en een groene salade erbij zorgen voor een vullende complete maaltijd.

Dit keer maakte ik een hartige taart zonder deeg en het resultaat was verrassend lekker! Hij is ook nog eens snel klaar. Ben je nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept.

Ingrediënten:
– een flinke scheut olijfolie
– een ui, gesnipperd
– een blikje maïs, uitgelekt
– twee courgettes, in dunne plakjes
– een bakje champignons, in dunne plakjes
– een eetlepel gedroogde basilicum
– een theelepel gedroogde oregano
– een halve theelepel zout
– 400 gram geraspte kaas, 30+
– vier eieren, geklopt

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden en stel in op 25 minuten.
Doe de olijfolie in een pan en verwarm. Doe de ui, courgette en champignons erbij en roerbak ze ongeveer 10 minuten. Voeg nu de maïs toe en bak nog even kort mee. Haal de pan van het vuur en roer de basilicum, oregano en zout er doorheen. Voeg nu de kaas en eieren toe en meng het geheel goed door elkaar. Stort het geheel in een ingevette springvorm of siliconentaartvorm.
Doe de vorm in de oven en bak hem gaar.

Laat hem ongeveer 10 minuten staan voordat je hem aansnijdt. Hierdoor trekt het vocht onder op de bodem weg.

Let op: de taart is dus redelijk vochtig, maar in principe is dat geen probleem.

Eet smakelijk!

Zucchini-taart

Hartige_courgettetaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s