Skinny muffins met pindakaas en banaan

Deze muffins met pindakaas en banaan waren een echte hit op mijn werk. Achteraf vond ik het jammer dat ik er maar twaalf had gemaakt, want ze waren echt binnen no-time weg.

Iedereen die vroeger boterhammen met pindakaas en banaan at (en misschien nu nog steeds eet) weet dat de combinatie van deze twee ingrediënten gewoon heerlijk is. Nou, nu heb je een recept om er muffins mee te maken. En ze zijn nog snel klaar ook! Zit je al te watertanden? Hier komt het recept.

Ingrediënten voor twaalf muffins:
– 1 3/4 cup / 225 gram speltbloem
– twee rijpe bananen, gepureerd
– 1/4 cup / 50 gram bruine rietsuiker
– 1/4 cup / 22 gram honing
– een klein bakje 0% Griekse yoghurt
– een ei
– 1/3 cup / 80 ml melk
– 1/2 cup / vier flinke theelepels pindakaas
– twee theelepels vanille extract
– een theelepel kaneel
– een theelepel baking soda
– een theelepel bakpoeder
– 1/4 theelepel zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 30 minuten. Doe papieren vormpjes in een muffinbakblik en zet weg.
Mix nu de gepureerde bananen, honing, bruine suiker, eieren, melk en yoghurt in een kom. Voeg daarna de pindakaas en het vanille extract toe en meng goed.
Zeef de bloem, baking soda, bakpoeder, zout en kaneel boven een grote kom. Roer goed door en voeg nu het bananenmengsel toe. Roer voorzichtig door, totdat het een egaal mengsel is. Het is belangrijk dat je niet meer roert dan nodig is, want anders worden de muffins niet luchtig.
Vul nu de muffinvormpjes met behulp van twee eetlepels tot de rand. Bak de muffins in ongeveer 30 minuten gaar. Controleer na 25 minuten met behulp van een cocktailprikker of de muffins gaar zijn.

Je kunt deze muffins met pindakaas en banaan makkelijk invriezen, maar vers zijn ze natuurlijk het lekkerst. Ze blijven zeker drie dagen goed.

Pindakaas-banaan-muffins

Muffins-pindakaas-banaan-skinny

Close-up-muffin-skinny-banaan

2 gedachtes over “Skinny muffins met pindakaas en banaan

  1. Overheerlijk dit receptje ! Ik had er wel geen muffins van gemaakt maar een grote cake dus en die was er erg snel door desondanks dat ze toch nogal zwaar was , nu ja , ik heb gauw een volle buik hoor maar gebruik dan vaak nog een klein beetje maïszetmeel en dat heb ik een keertje weggelaten en je voelt gauw het verschil wel vind ik dus misschien is het beter in mijn geval om in het vervolg een eetlepel maïszetmeel te vervangen … mijn dochtertje daarentegen , voor zon klein maagje ging er toch wel veel in haha ! Bedankt voor je receptje hier ! Oh enneuh ik heb nog andere dingen van jou geleerd hier zoals de bonenkokoscake , delicious ! Fijn dat jij het tenminste zo gezond mogelijk maakt zonder daarbij aaalleuuhhss te vervangen door vegandingen , ik ben die hype zo beu als koude pap ( behalve als ze lekker is lol ) , ik zie het aan mensen in de winkel die zelfs hun kinderen wat lekkers ontzeggen want ” neen kleine man het bevat suiker ! ” of ” neen moeder dat eet ik niet , kijk het is niet vegetarisch ben je gek ! ” what in the world ? en dan denken ze dat ze gezonder zijn daardoor , ik bewees het tegendeel thans in anno 2012 door veganistische levensstijl en kwam terecht op de spoed met een dodelijk gebrek aan vitamine B1 ( dient voor de hersenfunctie , is fataal indien geen hulp ) en kalium te kort ( is nog schadelijker dan het andere en men haalt kalium hoofdzakelijk juist uit de groep met vetten of vlees / ei , enz ) , dus blij jouw blogje gevonden te hebben enneuh , tot een volgende keertje ! Ik ga vandaag genieten van nog een ander receptje van je en oh ja , ik deel het graag ( met vermelding van waar het komt dus ik plaats zeker een link naar je blog ! kunnen ze daar nog wat van leren ! ) Hartelijke Groetjes vanwege Vicky Jolina en Zoë Victoria Iliaens

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s