Carrot cake oats

Oké je mag me voor gek verklaren, maar vanochtend at ik mijn havermout met wortel. Ik had namelijk een carrot cake havermoutpap gemaakt. Say what? Ja, carrot cake havermoutpap en lekker dat hij is! Zo lekker dat ik hem meteen met je deel en dus een extra blogpost schrijf.

Ik had zondag wortels gegeten en ik had nog wat gestoomde wortels over die ik niet zo een-twee-drie in een gerecht kon verwerken, dus waarom niet in mijn ontbijt doen? Ik zal eerlijk bekennen dat ik het eerst niet zo vertrouwde, maar toen ik een hap nam was ik om. Deze carrot cake oats vult ontzettend goed en is dus een ideaal ontbijt voor als je gaat sporten of al gesport hebt.

Ingrediënten voor een persoon:
– 200 ml melk
– vier eetlepels havermout
– een handje rozijnen
– een handje walnoten, grof gehakt
– een theelepel vanille-extract
– een flinke snuf speculaaskruiden
– drie gestoomde waswortels, in stukjes gesneden

Bereidingswijze:
Doe de melk in een steelpannetje en verwarm. Na een minuut of vijf voeg je de overige ingrediënten toe en roer, totdat er een (dikke) pap ontstaat. Giet in een kommetje en enjoy!

Carrot-cake-oats-lovetocookhealthy

Carrot-cake-oats

5 gedachtes over “Carrot cake oats

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s