Ontbijt: overnight lijnzaadpudding met kiwi

Ik schreef al eens over superfoods en dat ik daar geen fan van ben. Nu zag ik overal chiapudding voorbij komen en toen dacht ik, ik wil dat ook, maar niet van chiazaad.

Dus besloot ik de chiazaad te vervangen voor lijnzaad en dat pakte ontzettend goed uit. Deze overnight lijnzaadpudding is erg lekker en een ideaal ontbijt als je ´s ochtends niet veel tijd hebt om te ontbijten.

Ingrediënten voor 1 persoon:
– drie eetlepels gemalen lijnzaad
– 250 ml melk
– een halve, geprakte banaan
– een/twee theelepel(s) honing
– een snuf kaneel
– een kiwi

Bereidingswijze:
Verwarm de melk in een pannetje en roer het lijnzaad erdoor. Haal de pan van het vuur en roer totdat de melk en het lijnzaad wat dikker worden. Voeg nu de banaan, honing en kaneel toe. Roer goed en giet dan over in een groot glas. Laat afkoelen, dek af en zet in de koelkast.
De volgende ochtend haal je de pudding uit de koelkast en roer je deze even door. Snijd de kiwi in plakjes/blokjes en leg deze op de pudding. Eet smakelijk!

Overnight-lijnzaadpudding-kiwi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s