Voor deze makkelijk op maandag besloot ik een snelle pasta te maken met garnalen en zongedroogde tomaten. Ik had zelf nog nooit met zongedroogde tomaten gekookt, dus dat was voor mij weer een nieuw ingrediënt.
Het vereiste voor een makkelijk op maandag is dat het gerecht makkelijk en snel klaar te maken is, zonder dat je de halve supermarkt moet leeg kopen, omdat er veel ingrediënten in zitten. Deze pasta met garnalen en zongedroogde tomaten is hier een perfect gerecht voor.
Ingrediënten voor twee personen:
– een pakje verse pasta
– twee bosuitjes
– 125 gram roze garnalen
– een klein potje zongedroogde tomaten
– een teen knoflook
– een handje pijnboompitten
– olijfolie
Bereidingswijze:
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Snijd de knoflook fijn en bak deze vijf minuten in olijfolie. Snijd ondertussen de bosuitjes en bak deze ook kort mee. Voeg vervolgens de garnalen toe. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en doe ze ook in de pan. Roerbak het geheel goed door.
Rooster de pijnboompitten bruin.
Zodra de pasta gaar is, giet je deze af en doe je de pasta bij de garnalen en zongedroogde tomaten. Roer goed door en serveer. Maak af met de pijnboompitten. Eet smakelijk!