Makkelijk op maandag: Geroosterde rode bieten met zoete aardappelpuree

Maandag is voor mij altijd een dag waarop ik op de eerste dag van de week niet te moeilijk wil koken. Ondanks dat ik nooit super lang in de keuken sta, maak ik me er op maandag nog makkelijker af.

Zo maakte ik dit recept dat prima te doen is voor een makkelijke maandag.

Ingrediënten voor twee personen:
– Voorgekookte rode bieten 1 á 2 de man
– Twee grote zoete aardappelen
– Oosterse kruiden. Ik gebruikte Curry Madraskruiden
– Twee rundervinken
– Rode wijnazijn
– Zout

Bereidingswijze:
Doe de rundervinken met olie in een pan en bak deze gaar. Ik doe er een deksel op en draai ze af en toe rond. Zijn ze bruin aan de zijden, dan voeg ik water toe en laat de binnenkant gaar pruttelen.
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze in water gaar.
Snijd ondertussen de rode bieten in dunne plakjes en besprenkel met de rode wijnazijn en zout. Zet een grilpan op het vuur en gril de rode bieten gaar.
Als de zoete aardappel klaar is, giet je die af en prak of pureer ze tot een massa. Voeg nu 3/4 theelepel kruiden toe en meng goed.
Doe alles op een bord en klaar. Eet smakelijk!

Geroosterde-rode-bietjes

Geroosterde-rode-bietjes-zoete-aardappelpuree
Totale bereidingstijd: 15 minuten.

2 gedachtes over “Makkelijk op maandag: Geroosterde rode bieten met zoete aardappelpuree

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s