Pittige Mexicaanse zwarte bonensoep

Ik hou van soepen maken en als je mijn site al enige tijd volgt, dan weet je dat ik regelmatig soep maak. Toen ik nog in Spanje woonde namen mijn ouders altijd zakjes soepkruiden (noem je dat zo) mee, zodat ik favoriete tomatensoep kon maken. Mijn kookvaardigheden zijn sinds Spanje een stuk verbeterd

En nu ik steeds meer handigheid krijg in het koken zonder pakjes en zakjes, maak ik in een handomdraai een soep klaar. Het is zo makkelijk en eigenlijk heb je ook zo een lekkere soep op tafel staan. Deze Mexicaanse zwarte bonensoep is heel eerlijk gezegd een experiment dat super goed uitpakte. Ben je al nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept.

Ingrediënten:
– een ui, gesnipperd
– een eetlepel chilipoeder
– een theelepel komijnpoeder
– twee blikken zwarte bonen, 400 gram, uitgelekt en afgespoeld
– een blik gezeefde tomaten
– 500 ml groentebouillon
– een flinke snuf zout
– olijfolie

Bereidingswijze:
Zet een soeppan op middelhoog vuur en doe er een scheut olijfolie in. Doe de ui erbij en bak deze tot ze glazig zijn. Voeg nu de chilipoeder en komijnpoeder toe en roer goed door. Laat het een minuut meebakken. Voeg vervolgens de zwarte bonen, gezeefde tomaten, de groentebouillon en het zout toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen.
Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer of blender. De soep mag nog wat structuur bevatten.
Serveer heet!

Optioneel
– Strooi er wat geraspte kaas over of croutons over.(Wel iets minder gezond ;))

Tip:Deze soep kun je makkelijk van tevoren maken en tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.

Pittige_Mexicaanse_Bonensoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s