Koolvisfilet uit de oven

In Spanje at ik vaak koolvisfilet vooral toen ik een vetvrij dieet moest volgen. Ik maakte het klaar op de grill, waarna het vervolgens tijdens het bakken helemaal uit elkaar viel en ik een soort roerbakvis at.

Nu maakte ik onlangs zalm uit de oven en bedacht me dat ik koolvisfilet natuurlijk eveneens in de oven kan klaarmaken. In een ovenschaal blijft de filet heel en je kunt hem op verschillende manieren kruiden. Ik maakte hem met rode peper en bosui. Ik at er gebakken zoete aardappel en wortels bij. Een supersnel en gezond gerecht.

Ingrediënten voor twee personen:
– twee stukken bevroren koolvisfilet
– twee bosuitjes, in ringetjes
– een rode peper, fijn gesneden
– zout, peper, olijfolie
– wortels, in plakjes
– zoete aardappel, in plakjes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180 graden en stel in op 25 minuten. Doe wat olijfolie in de ovenschaal en leg de filets hierin. Bestrooi met zout (niet teveel!), peper, de bosui en rode peper. Dek af met aluminiumfolie en doe de schaal in de oven.
Bak ondertussen de zoete aardappel en stoom de wortels gaar. Zodra de oven ook klaar is schep je de vis voorzichtig uit de ovenschaal op de borden en giet je het bakvocht erover. Doe de aardappel en wortels erbij et voíla. Eet smakelijk!

  

Een gedachte over “Koolvisfilet uit de oven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s