Ja het was opnieuw zover: er lag een vijftal winterpeen heel blij in mijn groentelade wortel te schieten. Dus moest ik ze nu toch maar opmaken en wat beter dan een soepje?
Dus bedacht ik een zoete aardappelsoep met winterpeen en gember. Het is een makkelijke soep en erg smakelijk.
Ingrediënten:
– 1 ui, gesnipperd
– 700-800 ml kippenbouillon
– 5 winterpeen, in plakjes
– 2 kleine zoete aardappelen, in blokjes
– 2 cm verse gember, fijngesneden
– zout en peper
– een scheut olijfolie
Bereidingswijze:
Maak een liter kippenbouillon en zet apart. Doe een scheut olijfolie in een soeppan en fruit de ui tot deze glazig is. Doe nu de gember erbij en bak kort aan. Voeg de winterpeen, zoete aardappel en de 700-800ml bouillon toe. Dit doe ik op gevoel. Ik zorg ervoor dat de groente net onder water staan.
Breng aan de kook en laat pruttelen totdat de zoete aardappel en winterpeen zacht zijn.
Pak de staafmixer en pureer de groente tot een gladde vloeistof. Voeg eventueel wat bouillon toe als de soep te dik is. Maak op smaak met zout en peper.