Bananenbrood zonder suiker

Woensdagavond heb ik ingesteld als bakavond en afgelopen woensdag moest ik bananen opmaken. Wat beter dan een bananenbrood maken? Ik heb het bananenbrood al vaak op foodblogs voorbij zien komen, maar in de meeste recepten zit suiker en ik wilde juist een recept zonder toegevoegde suiker. Ook zitten er in veel recepten pecannoten en daar hou ik dus niet zo van. Dus heb ik onderstaande recept bedacht. Het makkelijke van dit recept is dat je het zelf aan kunt passen naar jouw smaak. Liever geen amandelen, kies dan andere soorten noten. Vind je het niet zoet genoeg? Voeg dan dadels toe. Je kunt naar smaak variëren. Benieuwd geworden? Hier komt hij!

Ingrediënten:
– 4 rijpe kinderbananen
– 3 eieren
– 150 gram speltbloem
– 2 theelepel bakpoeder
– een snuf zout
– 50 gram pure chocola (ik gebruikte Tony 70% puur), fijngehakt
– 75 gram rauwe, ongezouten (blanke en bruine) amandelen, fijngehakt
– 30 gram kokos

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht) en stel in op 45 minuten. Pureer de bananen glad met een staafmixer in een grote kom. Let goed op dat er geen klontjes in zitten! Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag. Mix/klop het speltbloem. de bakpoeder en het zout door het beslag. Als je geen bloem en bakpoeder meer ziet, roer je voorzichtig de chocolade en de noten door het beslag. Als laatste roer je de kokos erdoor. Vet een cakevorm in met een boter of olie of gebruik een siliconenvorm en giet het mengsel in de vorm. Bak het bananenbrood in plus minus 45 minuten in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon en droog uit het midden van de cake komt. Als hij klaar is laat je hem even afkoelen en vervolgens haal je hem uit de vorm en laat je hem verder afkoelen op een rooster.

Bananenbrood-chocolade-zonder suiker

2 gedachtes over “Bananenbrood zonder suiker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s