Ik probeer tenminste een keer per week vis te eten. Het lukt niet altijd, maar toch staat het regelmatig op het menu. Laatst maakte ik zalm met noedels,maar nu had ik zin iets anders. En dat werd zalm uit de oven met mosterd. Ik at er een halve broccoli met feta bij.
Nieuwsgierig geworden? Hier volgt het simpele recept.
Ingrediënten voor twee personen:
– 2 zalmmoten, ontdooid
– 2 eetlepels grove mosterd
– olijfolie
– zout
– 1 grote broccoli
– feta
Bereidingswijze:
Snijd de broccoli in roosje en stoom ze gaar. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden voor en stel in op 12 minuten en zorg dat je de grilfunctie selecteerd. Besmeer de zalm met de mosterd en leg in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en strooi wat zout erover. Doe de ovenschaal in de oven en gril de zalm gaar.
Als de broccoli bijna klaar is verkruimel je de feta erover en laat smelten.
Schep de broccoli en zalm op een bord et voíla! Eet smakelijk.