Curry kun je op vele manieren maken, maar heb jij hem al eens met bloemkool gemaakt? Vandaag laat ik je kennis maken met een simpele curry met de twist.
Ingrediënten voor 4 personen
– 2 eetlepels olie
– 1 rode ui, gesnipperd
– 1 paprika, in stukjes
– 1 grote winterwortel,geschild en in dunne plakken
– 1 kleine bloemkool, in roosjes
– 2 eetlepels Indiase currypasta
– 1 blik tomatenblokjes
– 100 ml Griekse yoghurt (0%)
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een wokpan en fruit de ui ongeveer 5 minuten. Voeg de paprika, wortel en bloemkool toe en roerbak gedurende enkele minuten. Roer vervolgens de currypasta erdoor en bak 1 minuut mee. Voeg nu de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Draai het gas uit en roer de yoghurt erdoor (houd een beetje apart voor het garneren). Serveer met zilvervliesrijst en wat yoghurt erop.
Een gedachte over “Bloemkoolcurry met yoghurt”