Nu het mooier en warmer weer wordt heb ik weer vaker zin in salades. De grote valkuil bij salades is echter dat als je er teveel ingrediënten in doet, de salade gelijk niet meer gezond is. Deze linzensalade heeft een keurige voedingswaarde van 330 kcal per persoon.
Ingrediënten voor 2 personen:
– 300 gram groene of bruine linzen
– 1 liter kruiden- of kippenbouillon
– 1 bosje radijs, schoongemaakt
– 1 rode ui, gesnipperd
– 1 appel, in blokjes
– 2 lente-/bosuitjes, in fijne ringetjes
– 300 gram gerookte kip, klein gesneden
voor de dressing:
– 5 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels (rode) wijnazijn
– 2 eetlepels gehakte munt
– 1 teentje knoflook, geperst
Bereidingswijze:
Kook de linzen in de bouillon circa 20 minuten (ik gebruikte linzen uit blik en kookte ze vijf minuten). Snijd de radijsjes in plakjes en houd er een paar apart als garnering. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Schep de radijs, rode ui, appel, bosui en dressing door de linzen. Verdeel over de borden. Leg nu de plakjes kip erop. garneer met de overige radijs.
Voedingswaarden per persoon:
330 kcal, vet 15 g (waarvan verzadigd 3g), koolhydraten 24 g, eiwit 22 g.
Als je deze salade als voorgerecht maakt, is de hoeveelheid genoeg voor 4 personen.