Lunchen zonder brood

Je herkent het vast wel. Je zit op school, op je werk of thuis en je denkt: “Jasses nu moet ik weer een boterham met kaas eten.” Ik word zelf niet vrolijk van iedere dag dezelfde lunch, dus wissel ik mijn boterham met kaas regelmatig af met ander beleg of ik neem gewoon iets anders mee naar mijn werk.

Maar wat kun je dan meenemen? Hieronder volgen een paar opties:

1) Crackers
Ik koop altijd de volkorencrackers van Wasa. Ik doe ze zonder te beleggen in een bakje en neem het beleg los mee. Zo at ik ze laatst met geitenkaas, walnoten en honing. De mogelijkheden zijn natuurlijk oneindig, je kunt er eigenlijk van alles op doen.

Een paar opties:
– Pindakaas met banana
– Hüttenkäse op smaak gemaakt met Italiaanse kruiden, zout en peper. Lekker    met komkommer.
– Filet American met peper
– Een gekookt ei
lunch

2) Salade
Vooral in de zomer vind ik het lekker om salade mee te nemen naar mijn werk. In de winter neem ik soms de broccolisalade mee. Deze vult goed, voorziet je van een grote portie groenten en kun je prima koud eten.

3) Restjes van de vorige avond
Eten van de avond ervoor kun je prima de volgende meenemen naar kantoor. (Tenminste als er een magnetron is om het in op te warmen.) Ik doe dit zelf vaak als ik ’s avonds ga sporten. Dan eet ik tussen de middag warm en ’s avonds voor het sporten brood of een omelet. Ik neem dan na het sporten altijd yoghurt of kwark als toetje.

4) Pannenkoeken
Ik heb altijd pannenkoeken over dus die neem ik de volgende dag mee naar mijn werk. Wat ik ook wel doe is bananenpannenkoekjes meenemen. Deze maak je van een rijpe banaan en twee eieren. Even mixen en dan drie kleine pannenkoekjes bakken. Lekker met nog wat banaan erop. Je kunt ze prima koud eten.

minipannenkoek

5) Soep
Een maaltijdsoep. Neem de bloemkool-broccolisoep mee naar je werk of ga voor de wortelsoep of de zoete aardappel broccolisoep. Soep is een lekkere en goede afwisseling van de dagelijkse boterham met kaas.

6) Pimp je boterham met kaas
– Beleg met sla, komkommer, tomaat, kaas en ei.
– Maak er een tosti van.
– Besmeer je boterham met grove mosterd en doe er kaas en tuinkers op.
– Besmeer met philadelphia light en beleg met gerookte zalm
– Zie ook punt 1.

Zoals je ziet zijn er mogelijkheden genoeg. Hoe wissel jij je lunch af?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s