Zoete aardappel curry

Ik vind curry heerlijk, maar moet altijd oppassen dat het niet te pittig is in verband met mijn reflux. Daarom ben ik ook zo blij met dit recept. De curry is pittig, maar brandt niet mijn maag weg en het blijft ook niet lang nabranden in de mond.

Bijkomend voordeel is dat het gerecht binnen 30 minuten klaar is, dus ook als je eigenlijk niet veel tijd hebt, kun je alsnog een goed gerecht op tafel zetten.

Ingrediënten (voor 2 personen):
– 150 gram zilvervliesrijst
– 1 flinke zoete aardappel of twee kleine
– 2 wortels
– 1 witte ui
– gember naar smaak
– 4 eetlepels groene currypasta
– 250 ml kookroom (ik gebruikte Alpro Soya Cuisine)
– 1 hand rauwe cashewnoten
– (kokos)olie
– optioneel: verse koriander

Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes. Breng wat water aan de kook en kook de aardappelblokjes vijf minute. Snijd ondertussen de wortelen in schijfjes, de ui in stukjes en de geschilde gember fijn.

Verwarm wat (kokos) olie in een grote koekenpan en voeg de wortel, aardappel en ui toe. Bak vijf minuten aan op laag vuur. Na vijf minuten voeg je de currypasta en de gember toe en dit bak je weer vijf minuten. Doe nu de room samen met 100 ml water in de pan en roer door. Laat vijf tot tien minuten zachtjes pruttelen. Verwarm een droge koekenpan en rooster de cashewnoten goudbruid.
Serveer de curry met rijst en maak af met de cashewnoten en eventueel wat verse koriander.

 

Een gedachte over “Zoete aardappel curry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s