Iedereen weet dat het ontbijt het belangrijkste maal van de dag is. Je zult mij er dan ook niet op betrappen dat ik een ochtend niet ontbijt.
Het zou voor mij ook onmogelijk zijn om een ochtend niet te ontbijten, want ik word regelmatig met honger wakker en als ik dan ook nog eens hongerig een half uur naar mijn werk moet fietsen, dan komt het niet goed met mij.
Ik eet vaak havermoutpap, maar soms wil ik nog wel eens uitpakken met een ontbijtpannenkoek. Het recept is heel simpel, daar komt hij:
Ingrediënten:
– 2 eieren
– 1 rijpe banaan
– een flinke eetlepel lijnzaad
– 2 flinke eetlepes havermout
– een flink snuf kaneel
Bereidingswijze:
Breek de banaan in stukken en doe in een kom. Doe de eieren, lijnzaad, havermout en kaneel erbij en mix tot een glad mengsel met een staafmixer.
Verwarm een koekenpan met (kokos)olie en giet het mengsel in de pan. Dek af met een deksel. Zodra hij aan de ene kant klaar is, draai je hem om. Hij is klaar als hij lichtbruin is.
Lekker met rode vruchten of gewoon zo.
2 gedachtes over “Ontbijtpannenkoek”