Speltbroodjes

Wat is er nu lekkerder dan zelfgemaakte broodjes op zondagochtend? Daarom deel ik een recept voor speltbroodjes.

Ingrediënten voor 8 broodjes:
– 350 gram speltbloem
– 1/2 theelepel zout
– 3 gram gist
– 1 eetlepel olijfolie
– 200 milliliter water
– 1 ei

Bereidingswijze:
Meng de speltbloem, het zout en de gist door elkaar. Voeg hier de olijfolie en het water aan toe en kneed tot een bal. Voeg nog wat bloem of water toe als het deeg te nat of droog is. Kneed het deeg goed door in ongeveer vijf minuten. Verdeel het deeg in acht bolletjes en vorm van ieder bolletje een schijfje.
Leg de schijfjes op een bakplaat met bakpapier en laat 35 minuten rusten op een warme plek.
Verwarm nu de oven voor op 225 graden en stel in op 10-12 minuten.
Klop een ei los en besmeer de broodjes met het eimengsel.
Versier eventueel met sesamzaadjes of andere pitjes en bak de broodjes af.

IMG_0605

Speltbroodjes-lovetocookhealthy-2

Speltbroodjes-lovetocookhealthy

3 gedachtes over “Speltbroodjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s