Zoete aardappel uit de oven

Sinds ik een half jaar geleden voor de eerste keer zoete aardappel at, ben ik verkocht. Ik heb ze standaard in huis en maak ze dan ook wekelijks klaar. Ik maak er curry mee (het recept blog ik een volgende keer), stamppot boerenkool, gebakken aardappelen en frietjes.

Zo maakte ik gisteren zoete aardappelpartjes uit de oven. Ik at er een salade bij.

Ingrediënten voor 1 persoon:
– 1 grote zoete aardappel
– een scheut olijfolie
– zout naar smaak
– komijnzaad
– rucola
– feta
– een halve komkommer
– groene olijven
– een halve avocado
– grove honing
– mosterd

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in partjes. Doe ze in een kom en doe de olijfolie, komijnzaad en zout erover. Ik doe dit op gevoel. Roer goed door en doe ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat in de oven. Bak ze tussen de 20-30 min. Keer regelmatig en proef of ze gaar zijn. Afhankelijk van hoe dik je ze snijd worden ze sneller gaar. Let op: ze worden niet heel knapperig.

Voor de salade snij je de ingrediënten en doe je ze over de rucola. Maak de honing-mosterd dressing (een theelepel grove mosterd en een scheut honing) en doe deze over de salade. Je kunt natuurlijk andere ingrediënten in de salade doen, zoals paprika, tomaat, enzovoort maar die eet ik bewust niet. (Daar vertel ik nog wel eens over.)

Als de aardappels goed zijn, dien je ze samen met de salade op.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s