Een cake zonder boter

Er zijn verschillende manieren om een cake te maken. Heb je er wel eens een gemaakt zonder boter? Het kan! Echt waar! Wat heb je nodig? Appelmoes! Hieronder deel ik het recept.
Ingrediënten:
– 70 gram (riet/kokosbloesem) suiker
– 150 gram zelfrijzend bakmeel
– 150 gram appelmoes
– 3 eieren
– een zakje vanillesuiker (optioneel)
– zout

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 160 graden met een baktijd van een uur.
– Klop de eieren en suiker tot er een lobbige vloeistof ontstaat.
– Doe de appelmoes erbij.
– Doe nu het bakmeel en zout erbij. Mix goed doorelkaar.
– Het beslag is vloeibaarder dan normaal beslag.
– Doe het in een cakevorm. Tip: neem een vaste vorm en geen silliconenvorm, want anders wordt de cake erg breed.
– Doe in de oven en bak de cake een uur. Als een satéprikker er schoon uit komt is de cake klaar.

Let op: ik maak deze cake al een tijdje en hij rijst niet heel erg.

Een gedachte over “Een cake zonder boter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s