Ik wilde altijd al eens broccolisoep maken, maar niet met room of crème fraîche. Dus ben ik gaan speuren naar recepten en heb ik uiteindelijk het volgende recept bedacht.
Ingrediënten in volgorde van gebruik:
– 1 een scheut olijfolie
– 1 ui, gesneden
– 1 teen knoflook, fijngesneden
– 1 snuf zout
– 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
– 500 ml groentebouillon
– 1 broccoli, in kleine stronkjes gesneden
– 1 theelepel kerriepoeder
– 1/2 theelepel kaneel
– zwarte peper naar smaak
– een handje geroosterde pijnboompitten.
Werkwijze:
– Doe een scheut olijfolie in een grote soeppan. Wacht tot de olie heet is en voeg dan de ui en knoflook toe en fruit dit ongeveer vijf minuten.
– Doe de zoete aardappel en de bouillon erbij. Doe het deksel op de pan en laat het koken totdat de zoete aardappel zacht is. Ik vond het na 15 minuten wel zacht genoeg. Voeg dan de broccoli, kerriepoeder en kaneel toe en laat vijf minuten meekoken.
– Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer. Vind je de soep te dun, dan kun je er nog een zoete aardappel aan toevoegen. Laat deze meekoken met de gepureerde soep en pureer daarna opnieuw. Is de soep te dik, voeg dan nog een beetje bouillon toe.
– Voeg peper naar smaak toe en zet dan nog even zachtjes op.
– Serveer de soep met de geroosterde pijnboompitten als garnituur.
Een gedachte over “Zoete aardappel broccolisoep”